Menü Bezárás

Elmarad a márciusi Fővárosi Közgyűlés

Budapest címere

A járványügyi veszélyhelyzet miatt elmarad a Fővárosi Közgyűlés következő ülése. Az előterjesztéseket minden frakció megkapja, a főpolgármester pedig az ő véleményüket figyelembe véve, a jogszabályok alapján dönt azokról.

Nem tartja meg soron következő ülését a Fővárosi Közgyűlés március 25-én, szerdán. A főpolgármester nem hívta össze a testületet a koronavírus-járvány miatt, mert a zárt térben tartott esemény járványügyi kockázatot is jelenthet, a legfontosabb pedig, hogy a kerületi polgármesterek saját kerületeikben küzdjenek nap mint nap a járvány kihívásaival.

Az előterjesztések ugyanúgy olvashatóak a budapest.hu-n, és minden frakció megkapja őket véleményezésre keddi határidővel. A főpolgármester ezek ismeretében hozza meg majd a döntéseket a veszélyhelyzetre vonatkozó jogszabályok értelmében, amelyekről tájékoztatja a nyilvánosságot és a médiát is.

Budapest működése a közgyűlés elmaradása miatt sem áll le. A fővárosi önkormányzat számos más településsel ellentétben mindaddig, amíg nem tud közgyűlést tartani, folyamatosan véleményeztetni fogja az előterjesztéseket minden frakcióval és Karácsony Gergely főpolgármester ezek ismeretében hozza meg döntéseit.

Budapest, 2020. március 23.

Főpolgármesteri Hivatal

Sajtókapcsolati Iroda

 

Csak olyan döntéseket írok alá, amelyek a közgyűlésen is többséget kapnának

Sok millió ember vette már tudomásul a világban, hogy a járvány legyőzése nagyobb részt azon múlik, képesek vagyunk-e együttműködni, képesek vagyunk-e a belátásra, a méltányosságra. Együttműködésből, méltányosságból, belátásból azoknak kell példát mutatni, akikre a járvány elleni védekezés elsődleges felelőssége hárul. Benne a magyar közélet szereplőire. Egyszer az életben, amikor tényleg nem kevesebb, mint az élet múlik rajta, legalább akkor mutassunk már példát.A héten nem ülésezik a Fővárosi Közgyűlés, mert a nevében én hozok döntéseket. Ezt nem én akartam így, hanem ezt írja elő a számomra a törvény:„Veszélyhelyzetben a( …) fővárosi (…) közgyűlésnek feladat- és hatáskörét (…) a főpolgármester (…) gyakorolja”. Nekem ehhez kell magam tartani. De ezzel a jogkörrel én visszaélni nem fogok, ezért egyeztetéseket folytatok a többséget adó frakciókkal, a független polgármesterekkel és az ellenzéki Fidesz-frakcióval is. Ezen egyeztetések eredményeképpen, csak olyan döntéseket írok alá, amelyek a közgyűlésen is többséget kapnának, és mindegyik esetében figyelembe veszem a Fidesz álláspontját is.Vigyázzunk egymásra, gyakoroljuk az együttműködés, a méltányosság és a belátás erényeit. #Budapest #maradjotthon #vigyázzunkegymásra

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. március 25., szerda

Megosztás