Menü Bezárás

Fővárosi és céges gépkocsik együtt segítik a sürgős szállítási feladatok ellátását

Budapest címere

A Fővárosi Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) több mint dupla kapacitással, 80 autóval tudja ellátni a rendkívüli feladatokat, a FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft, a GreenGO és a Mol Limo felajánlásainak köszönhetően.

A koronavírus járvány miatt jelentősen kibővült a FÖRI feladatainak köre. A szervezetnek a szokásos közterületi feladatok ellátása mellett rendszeresen ellenőriznie kell a lezárt játszótereket, részt kell vennie a külföldről érkező védőfelszerelések kiszállításában és szétosztásában, ahogy a fővároshoz tartozó idősotthonok ápolóinak a szállításában is. Emellett besegít a kerületeknek a sokszorosára nőtt szociális ellátási feladatokba is, így a segélycsomagok és melegételek kiszállításába, illetve az idősek vagy más fokozottan veszélyeztetett személyeknek a napi bevásárlásba, a szociális gondozó szolgáltatók igényei alapján.

A megnövekedett feladatok ellátásához több más szervezet nyújt segítséget a FÖRI-nek: saját 33 gépkocsija mellé a FŐKÉTÜSZ 32 gépkocsit és sofőrt bocsátott rendelkezésre, miután a nem sürgősségi,  helyszíni kiszállást igénylő feladatokat későbbre napolták. Emellett jelentős támogatást ad a  GreenGo elektromos autómegosztó cég, amely 10 gépjárművel segíti a játszóterek ellenőrzését és egyéb, adminisztrációs feladatokkal is járó szállítási munkákat. A MOL Limo 5 gépkocsit és 5 sofőrt adott át a FÖRI feladatainak elvégzésre, akik elsősorban a szociális ellátásban vesznek részt.

Megosztás