Menü Bezárás

Műtárgyakkal a képzelet világába – online családi foglalkozás vasárnap

Kik azok a könyvkötők és miért érdekes a láda, amit rejtegetnek? Mire jó egy vándorkönyv és kinek kell a díszes szabadulólevél? Ha szeretnéd tudni, hogy háromszáz éve is voltak-e széfek és hogy hogyan lehet láthatatlan, titkos üzenetet vagy pénzgyűjtő perselyt készíteni, tarts a Kiscelli Múzeummal az április 26-ai Vasárnapi Barangolón!

A Kiscelli Múzeum Vasárnapi Barangoló címmel havi rendszerességgel családi foglalkozást indít, hogy a műtárgyak segítségével egy képzeletbeli világba utazhassanak az online látogatókkal, ahol egyszerre játszanak, tanulnak és alkotnak.

Ajánlott korosztály: 7-12 év  

A foglalkozás időtartama: 2 óra

Az online esemény ingyenes, de érdemes előtte regisztrálni, mivel a szervezők a megadott e-mail címre előzetesen küldenek leírást, ami segíti a barangolás követését.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/284288702571018/

Regisztráció azoknak, akik szeretnék az áprilisi, online Vasárnapi Barangoló és az alkotófolyamat leírását emailben megkapni:  https://forms.gle/T7fmGD8VeBFXE93Y9

A 2020-ban elindított múzeumpedagógiai foglalkozás célja: ismerjük meg a kincseket, járjunk utána az eredeti történeteiknek, játsszuk el, hogy életre kelnek, majd átszínezve, átszabva, átformálva alakítsuk saját tárgyainkká őket. A kulcsos cégéreinkkel különféle zárakat nyitunk, a könyvkötő céh ládájába titkos üzeneteket rejtünk, nyomába eredünk a furcsán mozgó ráknak, és eltüntetjük a színes üvegablakokat, hogy a sötétség birodalmába lépjünk.

További információ: kapcsolat@kiscellimuzeum.hu

Következő foglalkozások: http://kiscellimuzeum.hu/muzeumpedagogia

Megosztás