Menü Bezárás

Óvatosan bánjon a fertőző hulladékkal!

A használt maszkokat, kesztyűket és más, esetleg fertőző hulladékot zárt csomagolásban helyezzék a szemétgyűjtőkbe! Figyeljenek a kukák tisztán tartására is. 

Budapesten a járvány közepette is zökkenőmentesen működik a hulladék elszállítása, ez nemcsak a koronavírus, de más fertőzések elkerülése miatt is fontos. Az FKF Zrt. szolgáltatása akkor tud zökkenőmentes maradni, ha meg tudja óvni az utcán dolgozó munkatársainak egészségét is – így ez közös érdekünk. Kérjük, segítse munkájukat azzal, hogy betartja az alábbi szabályokat:

  • A használt maszkokat, kesztyűket, papírzsebkendőket, ételmaradékokat és más esetleg fertőző hulladékot zárt csomagolásban helyezzék a szemétgyűjtőkbe!
  • Kihelyezéskor fertőtlenítsék a tartályok fogantyúját, az ürítéseket követően pedig mossák ki, ha mód van rá fertőtlenítsék is a tartályokat.
  • A kukákba csak annyi hulladékot tegyenek, hogy a teteje lecsukható legyen! Az FKF viszonteladó partnerei forgalmaznak olyan zsákokat, amelyekben a szokásos mennyiségen felül keletkező többlet háztartási hulladék kihelyezhető. Tudjuk, hogy ezek beszerzése többlet időt és pénzt igényel, de fontos, hogy ezzel segítse Ön is a járvány megfékezését! A járvány idején is lehet kapni háztartási- és zöldhulladék gyűjtő zsákokat az alábbi értékesítési helyeken. Mielőtt útnak indul, ellenőrizze a listát, mert vannak olyan megszokott értékesítési pontok, amelyek a járvány idején nem tartanak nyitva vagy nem forgalmazzák a termékeket.

Az FKF köszöni a lakosság együttműködését!

Megosztás