Menü Bezárás

Új szabályokkal nyit újra az Állatkert

Csak az interneten előre megváltott jegyekkel és a korábban vásárolt bérletekkel fogadja ismét a látogatókat az Állatkert. Számos más ideiglenes szabály is a vendégek biztonságát szolgálja.

Május 20-ától ismét megnyitja kapuit a Fővárosi Állat- és Növénykert. A z újranyitás időszakára elővigyázatosságból megelőző intézkedések kerültek bevezetésre, amelyek érintik a jegyek megváltását, a kert területére egy napon beengedhető látogatók maximális számát, illetve korlátozzák egyes bemutatóhelyek látogathatóságát is. Javasoljuk, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az Állatkert Facebook oldalán!

Nyitva tartás: nyitás 9-kor nyit, a belépés hétfőtől péntekig 17 óráig történik, és 18 óráig kell elhagyni az Állatkertet. Hétvégén az utolsó belépésre 18 órakor van lehetőség, a kertet pedig 19 óráig kell elhagyni.

Létszámkorlát és jegyvásárlás: a csoportosulások elkerülésének érdekében jelenleg naponta maximum 2500 fő belépéséhez lehet jegyet váltani! Ezért a helyszínen nem történik jegyárusítás, kérjük, a belépőjegyeket előre váltsák meg a jegymester.hu oldalon keresztül!

Az online jegyvásárlás során sajnos nincs mód SZÉP kártyás fizetésre.

A korábban, elővételben megváltott jegyeket, amelyek nem adott napra szólnak, sajnos pillanatnyilag még nem lehet használni. Azonban ezek érvényessége december 31-ig meghosszabbításra kerül.

Bérletek: a korábban megváltott, érvényes bérlettekkel szintén látogatható az Állatkert. Azon bérleteknek, amelyek érvényessége fennállt 2020. március 15-e és május 19-e között, vagy ebben az időszakban járt le, 66 nappal meghosszabbodik a felhasználhatósága.

Speciális kedvezmények: Bizonyos speciális kedvezményt kínáló jegyek megváltására a különleges megelőző intézkedések miatt egyelőre nincs lehetőség. E jegyek közé tartoznak például a kedvezményes partneri jegyek, illetve a csoportos kedvezményhez kapcsolódó jegyek is, hiszen a járványveszély miatt épp a csoportos látogatást nem szeretnék ösztönözni.

Mi lesz látogatható?

Az Állatkert szabadtéri bemutatóhelyeinek nagy része már május 20-tól látogatható, kivéve a Holnemvolt Vár teljes területét, illetve azokat a kifutókat, ahol a közönség bemehet az állatok közé. A beltéri bemutatóhelyek, állatházak viszont elővigyázatosságból egy ideig még zárva lesznek.

Néhány fontos kérés a látogatók és az állatok egészségének védelmében:

  • aki betegség tüneteit észleli magán, lehetőleg halassza későbbre az állatkerti látogatást;
    • az Állatkert területén javasolt a szájmaszk viselése;
    • javasoljuk a gyakori és alapos kézmosást: az ehhez szükséges, a mosdóknál, kézmosóhelyeknél elhelyezett fertőtlenítő folyadékok utánpótlásáról folyamatosan gondoskodunk;
    • a szokásosnál is nagyobb nyomatékkal kérjük, hogy az állatokat a nagyközönség semmivel se etesse: még zoo-csemegével sem szabad etetni a kert lakóit, ezért egyelőre nem is kerül árusításra.

További részletes információkat talál a Fővárosi Állat- és Növénykert honlapján.

Ha a kiválasztott napra esetleg már nincsen hely, akkor javasoljuk, hogy látogassák meg Budapest valamelyik másik, kevésbé ismert zöldterületét, amelyhez készítettünk egy ajánló térképet.

 

Megosztás