Menü Bezárás

A budapesti strandok készen állnak az újraindulásra a biztonság jegyében

A kormány 2020. május 16-i rendelete és Budapest Főváros Főpolgármesterének 2020. május 19-i döntése értelmében a budapesti strandok 2020. május 30-án nyitnak ki. A budapesti strandok készen állnak az újraindulásra a biztonság jegyében – hangsúlyozta Borosné Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója.

A fenti rendeletek értelmében a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett Palatinus, Paskál, Pesterzsébeti, Csillaghegyi, Római strandok nyitására 2020. május 30-án, míg a Pünkösdfürdői strand nyitására a korábbi évek gyakorlatának megfelelően legkésőbb 2020. június 15-ig kerül sor.

A belépők árai alapvetően nem növekednek, és továbbra is lesz lehetőség gyermek, diák és nyugdíjas jegy, illetve komoly kedvezményeket nyújtó családi belépők megvásárlására.

A sorban állás elkerülése és a higiéniás előírások betartása érdekében fontos változás az eddig megszokottakhoz képest, hogy a belépők kizárólag online felületen, a www.budapestgyogyfurdoi.hu honlapon lesznek elérhetők. A strandok területén – a szokásos módon – kizárólag bank- vagy feltöltőkártyával lehet fizetni.

A strandok felkészítési munkálatai 2020. május 5-től a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásai szerint megkezdődtek. A hagyományosan végzett strandfelkészítési feladatokon kívül a BGYH Zrt. munkatársai fokozott nagytakarítási és fertőtlenítési munkákat végeznek valamennyi strandfürdő területén. Az újranyitásra a medencék vizének teljes körű bakteriológiai bevizsgálása után kerül sor.

A jövőben új szabályok is életbe lépnek mind a látogatók, mind a munkavállalók érdekében. Fontos változás, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ rendelete korlátozza a fürdők egyidejű befogadóképességét, amely a korábbi évek gyakorlatához képest kevesebb egyidejű bent tartózkodást tesz lehetővé. A szabad férőhelyek száma a bejáratnál fel lesz tüntetve.

A medencék egyidejű befogadóképességének korlátozása szintén a látogatók érdekét védi. Ezt az úszó- és vízmesterek fokozottan ellenőrzik a jövőben. A medencék vizét az előírások szerint fertőtlenítik, minőségét két óránként ellenőrzik.

A belépéshez használt proxy órák minden használat után fertőtlenítésre kerülnek. A forgalmasabb látogatóterek (pl. beléptetés, közlekedőterek, vizes blokkok, mellékhelyiségek) legalább óránként, a medence-, illetve lépcsőkorlátok, vízbe jutást segítő eszközök 30 percenként kerülnek fertőtlenítésre. Azon strandok területén, ahol egyéb szolgáltatások (pl. játszótér, sportpályák) üzemelnek, ott ezek legalább naponta kétszer kerülnek takarításra. A kölcsönözhető eszközök fertőtlenítése minden használat után megoldott. A vendégek részére a releváns pontokon alkoholos kézfertőtlenítő szer és helyes kézmosásról szóló tájékoztatók kerülnek kihelyezésre.

A munkavállalók biztonságának érdekében az online jegyek beváltását végző pénztárosok, plexivel, illetve üvegablakkal elzárt módon, maszkban és kesztyűben végzik majd munkájukat. A takarítást végző személyzet számára megfelelő védőfelszerelés biztosított.

A helyzetre való tekintettel módosul a házirend is. Számos előírást (papucs használata, medencék használata előtti zuhanyzás) a házirend már korábban is rögzített. Most ezek fokozott betartására nyomatékosan felhívjuk a látogatók figyelmét. Papucs nélkül nem engedjük be a látogatóinkat a strand területére!

A pénztárak előtt és a büféknél kötelező a védőtávolság betartása, melyet felfestett pontok segítenek.

A gyógyszolgáltatások igénybevételének lehetőségéről a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. megkezdte az egyeztetést a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel. Az információk ismeretében az érintett vendégeket haladéktalanul tájékoztatjuk.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 2020. május 30-tól várja kedves vendégeit és kéri együttműködésüket.

 

Forrás: Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

Megosztás