Menü Bezárás

Budapesti gyerekek táborozását támogatják a BGYH vezetői

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezetői fizetésük egy részét budapesti gyerekek ingyenes nyári táborozására ajánlották fel.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezetői fizetésükből pénzügyi alapot hoztak létre, amelyből 4 strandon olyan fővárosi gyerekek nyári táboroztatását biztosítják, akiknek a szülei Budapesten a koronavírus elleni küzdelem első vonalában dolgoztak és álltak helyt – jelentette be Szűts Ildikó, a BGYH Zrt. vezérigazgatója.

A Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőben, a Palatinus, a Római és a Paskál strandfürdőben június 29. és augusztus 14. között – hét turnusban – mintegy 500, 1–6. osztályos általános iskolai tanuló élvezheti majd a nyár örömeit teljesen ingyenesen.

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes arra hívta fel a figyelmet, hogy a járvány alatt kevés szó esett a gyerekekről, akik tudomásul vették, holott lehet, meg sem értették: nem mehetnek közösségbe, nem mehetnek iskolába, nem találkozhatnak a barátaikkal, és a szüleikkel sem tudnak úgy időt tölteni, mint eddig. “Ezért biztos vagyok benne, hogy most mindannyian a legszebb nyarat akarjuk megadni a gyermekeinknek, kárpótlásul azért, mert egy félév kiesett az életükből” – tette hozzá.

Az ötszázból mintegy száz helyet saját dolgozóik gyermekeinek biztosítanak a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezetői – részvételükről a jelentkezés és a rászorultság alapján a szakszervezettel közösen dönt a társaság.

Az ingyenes nyári táboroztatás strandfürdőkre lebontott keretszámainak meghatározásánál messzemenően figyelembe vették a fürdőkre és strandokra kiadott új, a járványveszély miatti biztonsági eljárások és intézkedések maradéktalan betartását.

Forrás: budapestgyogyfurdoi.hu

Megosztás