Menü Bezárás

Marad a sűrű közlekedési rend a belvárost elérő fő vonalakon, az egyéb járatokon a nyári menetendre áll át a BKK

A BKK továbbra is a valós utazási igényeknél nagyobb sűrűséggel indítja járatait. Az ilyenkor szokásos nyári menetrendekre történő átállás két lépésben, fokozatosan történik meg június 29-től, hétfőtől: a forgalmasabb, belvárost érintő járatok még két hétig a normál, legnagyobb kapacitású menetrenddel közlekednek, míg a város többi vonalán a nyári menetrend lép érvénybe.

A BKK folyamatosan vizsgálja a fővárosi közösségi közlekedés utasforgalmát, amiből kiderült: a korlátozások enyhülésével, a járványidőszak végével, a felkínált kapacitáshoz képest még mindig jelentősen alacsonyabb az utasszám. A felmérések alapján a nyári átlagos forgalom kevesebb, mint 60 százaléka tapasztalható a BKK-járatokon. Az alacsony utasszám ellenére, annak érdekében, hogy továbbra is kényelmesen és biztonságosan tudjanak utazni, az utasforgalmi szempontból kiemelt vonalakon július közepéig biztosítják a legnagyobb kapacitással üzemelő menetrendet.

A megszokott nyári menetrendre való átállást a BKK fokozatosan, két lépésben valósítja meg. A forgalmas csomópontokat és a belvárost érintő fő gerincvonalakon, illetve a vágányzári korlátozásokban érintett járatokon a következő két hétben továbbra is a sűrű közlekedést és a legnagyobb kapacitást biztosító menetrendek lesznek érvényben.

Ennek megfelelően továbbra is sűrűbben, a megszokott menetrend szerint közlekednek:

  • az M2-es, az M3-as és az M4-es metró, valamint a metrópótló járatok,
  • az 1-es és a 4-6-os villamos, valamint a budai fonódó villamoshálózat forgalmasabb járatai.
  • 1-2 percenként indulnak a Thököly úti tengelyen közlekedő autóbuszjáratok,
  • és a pesti nagy lakótelepeket kiszolgáló autóbusz gerincjáratok.

Az utazás megtervezéséhez javasolják a BKK FUTÁR alkalmazást, ami mindig aktuális információt biztosít a járatok közlekedéséről.

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ

 

Megosztás