Menü Bezárás

A Fővárosi Önkormányzat minden budapesti iskolai dolgozónak biztosítja az ingyenes tesztelést

A Fővárosi Önkormányzat önként vállalt feladatként jelentősen bővíti a tesztelési kapacitásait, és megteremti annak lehetőségét, hogy minden budapesti tanárt és iskolai dolgozót ingyenesen, önkéntes alapon szűrni tudjanak november végétől.

A szakértők szerint a járvány megfékezéséhez a tömegrendezvények eddiginél szigorúbb korlátozása és a tömeges tesztelés bevezetése lenne szükséges. Ezért a főváros, bár nem kötelező feladata, a tesztkapacitásainak jelentős bővítéséről döntött. Elkezdődött 100 ezer új típusú antigén alapú teszt és a már meglévő készletek mellé több mint 10 ezer PCR teszt beszerzése. Az Európa több országában használt antigén tesztek nagy biztonsággal szűrik ki a fertőző személyeket, mindössze 15 perc alatt eredményt mutatnak.

A kerületi szakellátáson keresztül november végétől tudja a Fővárosi Önkormányzat biztosítani a tesztelést, és közben azon dolgoznak, hogy a téli szünet után újabb tesztelési kört tudjanak biztosítani a pedagógusok és az oktatási intézmények munkavállalói számára. A folyamatba a pedagógus szakszervezeteket is bevonják, egyeztetnek velük.

Megosztás