Menü Bezárás

A Főváros folytatja a koronavírus-tesztprogramját

Bár a tesztelés és a járványügyi védekezés kormányzati feladat, a Fővárosi Önkormányzat ismét fontos szerepet vállal e téren is a járvány elleni küzdelemben és védekezésben.

A mai napon, 2020. december 8-án megérkezett a Városházára 100.000 db antigén gyorsteszt, aminek a felét a Fővárosi Önkormányzat lakosságarányosan átadja a 23 kerületnek, akik a jövő héten elkezdik a tesztelést a helyi igények szerint.

A másik 50 ezer tesztből a Főváros lehetőséget biztosít a szűrésre a város működtetésében  nélkülözhetetlen közszolgáltató cégek dolgozói számára. Ezeket az antigén teszteket a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV), a Fővárosi Vízművek, a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság, a Budapesti Temetkezési Intézet és a Fővárosi Közterületfenntartó Vállalat (FKF) használhatja fel.

A Főváros folytatja a szociális ellátásban dolgozók szűrését is, kibővített tesztelési programban védi az idősellátásban és a hajléktalan-ellátásban dolgozókat, ezáltal pedig az ellátottak egészségét is.

„Sem a járványt, sem a budapestieket nem érdekli, hogy kinek mi a feladata, csak az, hogy legyünk túl minél gyorsabban ezen a pusztító járványon. Mi folytatjuk a védekezést” – írja Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-posztjában.

Megosztás