Menü Bezárás

Ingyenes, utcai koronavírus-tesztelést szervez a Ferencvárosi Önkormányzat

2021 január 18-22 között, naponta 8-tól este 18 óráig a Bakáts téren és az Ecseri úti megálló két metrólejáró közötti területen a Ferencvárosi Önkormányzat ingyenes gyorstesztelési lehetőséget biztosít kerületi lakcímkártyával vagy állandó tartózkodási hellyel rendelkező lakosai számára. A Fővárosi Önkormányzat decemberi, utcai tömeges szűréséhez is kapcsolódó akció során az önkormányzat számításai szerint 5 nap alatt, több mint 2000 embert lehet letesztelni.

A nagy létszámú tesztelésre azért van szükség, mert a COVID-19 járvány második hulláma Magyarországon jelenleg is zajlik. A járvány a közösségi szintű terjedés szakaszában van, bárhol megjelenhet, és bármikor fertőzhet. Sajnos arra még várni kell, hogy az ország többségét beoltsák, de addig is közös feladat a járvány lassítása, írja a Ferencvárosi Önkormányzat közleményében.

A mintavételt minden esetben egészségügyi szakemberek végzik. A vizsgálat kb. 10 percet vesz igénybe, és nagyjából 15 perc múlva már át is lehet venni az eredményt, és a hozzá kapcsolódó tájékoztatót. A gyorsteszt a SARS CoV-2 vírus fehérje antigénjét keresi a mintában. A mintavétel kissé kellemetlen lehet, de nem fájdalmas és nem okoz sérülést. Szükséges lakcímkártyát és TB-kártyát hozni.

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere arra kéri a kerületieket, hogy segítsenek azzal, hogy teszteltetik magukat a Ferencvárosi Önkormányzat ingyenes programján. A tesztelésre nem szükséges előre regisztrálni, de a tervezhetőség miatt ajánlott ezen a linken jelentkezni: https://covidteszt.ferencvaros.hu/

A tesztelés mindkét helyszínen fertőtlenítés miatt 12-13 óra között szünetel.

A mintavétel előtt 1,5 órával lehetőleg ne egyen, igyon, vagy dohányozzon!

Megosztás