Menü Bezárás

Járványvédelmi intézkedések a villamosokon

Az autó- és trolibuszok első üléssorainak múlt heti lezárása után a TW6000-es, Hannoveri villamosok első üléseit is elkordonozza a BKV a járványügyi intézkedések részeként.

Mivel a Hannoveri villamosok esetében a vezetőfülke lezárása teljes mértékben nem megoldható, ezeken a járműveken – az autó- és trolibuszokhoz hasonlóan – március 17-től átmenetileg szalaggal kordonozzák el a vezetőfülke közvetlen közelében található első üléseket, írja közleményében a BKV.

A Hannoveri villamosokon bevezetett lezáráson kívül összes villamos járművükön a vezetőállás hátfalára kiragasztott matrica segítségével is kérik az utasokat, hogy kerüljék a vezetőfülke közvetlen közelében való tartózkodást.

A villamosok a megállóhelyekre érkezve az utastér jobb szellőzése érdekében le-, illetve felszálló utas esetén összes ajtajukat kinyitják.

“A járművezetők egészségének megóvása és ezáltal a közösségi közlekedési szolgáltatás zökkenőmentes fenntartása mindannyiunk, a főváros összes közlekedőjének közös érdeke. Tisztelt utasaink türelmét és megértését kérjük az ideiglenesen bevezetett intézkedésekkel kapcsolatban! Kérjük, a megfelelő távolságtartással és a maszkviselési kötelezettség betartásával Ön is segítse a járvány legyőzését!” – kéri a BKV.

Megosztás