Menü Bezárás

Nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai és este 11 órára módosul a kijárási tilalom kezdete

Nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai és este 11 órára módosul a kijárási tilalom kezdete, jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök ma reggel a Kossuth rádióban.

Szombattól, április 24-től nyitva lehetnek az éttermek teraszai este fél 10-ig, így a kijárási tilalom szombattól 11 órakor kezdődik. A miniszterelnök elmondta, a jövő hét közepén, szerdán-csütörtökön meglehet a négymillió beoltott is, azaz ennyi ember kapja meg addigra legalább az első oltását, ekkor megnyitják a szolgáltatásokat azok számára, akiknek van védettségi igazolványuk. Megnyílhatnak a színházak, a mozik, a múzeumok, a könyvtárak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, az éttermek belső helyiségei is.

Új internetes felületet indítottak, ahol időpontot lehet kérni az oltásra. Mivel nagy mennyiségben érkezik vakcina a következő napokban, május közepére előállhat az a helyzet, hogy mindenkit beoltanak, aki regisztrált. Akkor a világ bármely pontjáról jöhetnek majd magyarok és megkapják a vakcinát, közölte a miniszterelnök.

A 16-18 év közöttiek beolthatók Pfizerrel, ezért ebből az oltóanyagból annyit különítenek el, amennyi nekik kell. Magyarország még nem vállalja a 12-16 év közöttiek oltását, ehhez további vizsgálatok kellenek, ismertette a miniszterelnök.

Forrás: Koronavirus.gov.hu

Megosztás