Menü Bezárás

A közösségi közlekedés használatakor és a zárt helyiségekben továbbra is viselni kell a maszkot

A járványügyi korlátozások enyhítésével összhangban a közterületeken lévő megállókban már nem kötelező szájat és orrot eltakaró maszkot hordani. A közösségi közlekedés használatakor, valamint a zárt helyiségekben – például a metróállomásokon – ugyanakkor változatlanul érvényben van a maszkviselési szabály.

A koronavírus-járvány mérséklődése miatt feloldották a járványügyi korlátozások nagy részét, a legújabb kormányrendelet (264/2021.) értelmében a települések belterületén már nem kötelező a maszkviselés, a közösségi közlekedés használatakor, valamint a zárt helyiségekben azonban továbbra is viselni kell a szájat és az orrot eltakaró maszkot.

A rendszeres fertőtlenítésnek és a tavaly április óta kötelező maszkviselésnek köszönhetően a közösségi közlekedés továbbra is biztonságos választás a BKK közleménye szerint. A szájat és az orrot egyaránt eltakaró maszk az egyik leghatékonyabb eszköze a járvány elleni küzdelemnek, írják. Az a tapasztalatuk, hogy Budapesten az utasaik nagy többsége szabálykövető, kollégáik pedig folyamatosan ellenőrzik az előírás betartását, és kizárhatják az utazásból mindazokat, akik nem tesznek eleget a maszkviselési kötelezettségüknek, sőt, 8000 forintos helyszíni pótdíjat is kiszabhatnak rájuk.

A BKK arra kéri utasait, tartsák be a járványügyi előírásokat. A jegy- és bérletvásárlás legbiztonságosabb módja jelenleg a Közlekedési mobiljegy alkalmazás, melynek segítségével akár otthonról, a fotelban ülve is megvásárolható számos népszerű bérlet- és napijegy-típus. A mobiljegyekről bővebben a bkk.hu/mobiljegy/ oldalon tájékozódhatnak. Emellett ajánlják a rendszeresen fertőtlenített BKK-automaták használatát, illetve ügyfélközpontjaik, jegy- és bérletpénztáraik felkeresését. A legközelebb eső értékesítési pontot térképes felületükön érdemes megkeresni.

 

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ

Megosztás