Menü Bezárás

Újra nyitva az Állatkert

A legfontosabb tudnivaló, hogy az Állatkert látogatásához nincs szükség védettségi igazolványra. Szükség van viszont a maszkra, mert a beltéri bemutatóhelyeken, állatházakban kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk viselése. Ezzel egyrészt egymásra is vigyázunk, és lassítjuk a járvány terjedését, másrészt azoknál a beltéri bemutatóhelyeknél, ahol be is lehet menni az állatok közé (például a gyűrűsfarkú makiknál) a maszkviseléssel egyúttal az állatok egészségét is óvjuk. Akinél esetleg nincs maszk, az Állatkert ajándékboltjában szerény összegért vásárolhat magának.

Vigyázzunk egymásra!

A járvány még most is itt van velünk, sőt, jelenleg épp a negyedik hullámmal nézünk szembe. Ezért fontos, hogy továbbra is figyeljünk oda egymásra: mossunk gyakran és alaposan kezet, tartsunk ésszerű távolságot, ha pedig a betegség tüneteit érzéklejük magunkon, inkább halasszuk későbbre az állatkerti látogatást, kéri az Állatkert.

Maszkot kell viselni az állatházakban

Bár nyáron egyáltalán nem kellett viselni maszkot, a járvány negyedik hullámának erősödése miatt az állatházakban, beltéri bemutatóhelyeken ismét kötelezővé kellett tenni az orrot és a szájat eltakaró maszk viselését. Aki figyelemmel kísérte az ősz folyamán mindenütt bevezetett intézkedéseket (például azt, hogy a közösségi közlekedési eszközökön is kötelező a maszk), aligha csodálkozik ezen. A maszk viselése a látogatók egészségének védelme érdekében, illetve a vírus terjedésének lassítása miatt is fontos, de fontos azért is, mert egyes állatok is érzékenyek lehetnek a világjárványt okozó vírusra. Legtöbbjük persze nem érintkezik közvetlenül a közönséggel, de van néhány olyan bemutatóhelyük is, ahol a látogatók be is mehetnek az állatok közé. Itt a maszkviselés nemcsak az emberek, hanem az állatok egészségének védelme érdekében is fontos.

Figyeljünk az állatokra!

A látogatóktól azt kérik, hogy állatokat semmivel se etessék! A nem megfelelő mennyiségű és összetételű táplálék káros lehet az állatok egészségére, ráadásul a koronavírus és egyéb fertőzések is veszélyesek lehetnek rájuk. Aki pedig az állatsimogató lakóit látogatja meg, ne csak simogatás után, hanem előtte is mosson kezet!

 

Forrás és további információ: Zoobudapest.com

Megosztás