Menü Bezárás

Miért fontos, hogy beoltassuk magunkat?

Ahogy más európai nagyvárosok, úgy Budapest is elkötelezett az oltás népszerűsítése, támogatása mellett. Egyedül a széleskörű oltás jelenti a kiutat ebből a világjárványból, az egyetlen megoldást, hogy megmentsük magunkat, embertársainkat a COVID-19 megbetegedéstől, és visszakaphassuk korábbi életünket.

Mivel az oltási rendszer kialakítása, belső elosztása és maga az oltás megszervezése minden országban nemzeti, országos kormányzati feladat, így Magyarország Kormánya kontrollálja az oltási folyamatot.

Budapest a maga szerény eszközeivel csak támogatóként tud ebben részt venni, illetve külön kormányzati kérés esetén tudunk csak bekapcsolódni az oltás szervezésébe.

Mivel az egészségügyi ellátórendszer működőképességének biztosítása és a benne dolgozók biztonságának garantálása az egyik legfontosabb nemzeti érdek, így az ő oltásuk hamarosan a végéhez közeledik, ezzel párhuzamosan megindult a leginkább veszélyeztetett célcsoport, az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása. Az elmúlt közel egy év tapasztalatai alapján tudjuk, hogy az idősebbek közül kerülnek ki a legsúlyosabb COVID-19 megbetegedések, és körükben legmagasabb a halálozás is. Ezért az ő védelmük a legfontosabb most.

Budapest a saját eszközeivel eddig is mindent megtett annak érdekében, hogy élen járjon a védekezésben, ennek is köszönhető, hogy a második hullámban a főváros számos mutatóban jobban szerepel az ország számos más pontjánál.

Egy ország, azaz több millió ember beoltása nem könnyű feladat. Talán korunk egyik legnagyobb kihívása, több hónap, több ezer ember összehangolt munkája. Az oltási program célja, hogy védettek legyünk a koronavírus ellen, ami most mindennél fontosabb.

Ennélfogva Budapest vezetése arra tud buzdítani minden fővárosi lakost, hogy amennyiben lehetőség nyílik rá, hogy megkaphatja az oltást, azaz az országos oltási protokoll azt a célcsoportot is érinti, amelybe Önt is besorolták, akkor mérlegeljen, és amennyiben különös egészségügyi ellenjavallat nem lép fel Önnél, amelyről kezelőorvosával konzultált, vegye fel az oltást.

Ez lesz ebben az évben az a legfontosabb cselekedet, amire Ön is és környezete is büszke lehet!

Amennyiben Önt még nem érinti az oltás, de idősebb hozzátartozóját igen, támogassa abban, hogy jelentkezzen, és támogassa őt az oltás felvételében.

Ennek egyik első közös lépése, hogy minél több budapesti lakos előregisztráljon a kormány által működtetett regisztrációs oldalon, itt: https://vakcinainfo.gov.hu

Amennyiben bármi kérdése van az oltással, a vírussal kapcsolatban, számos oldal, portál elérhető, mi az alábbi jól érthető, laikusoknak is szóló, független, szakemberek által készített oldalt ajánljuk megtekinteni: https://koronavirus-kisokos.eu

A kormány által működtetett állami információs oldalt itt találja:

https://koronavirus.gov.hu

 

Amennyiben a kormányzati információknál több hazai járvány adatra kíváncsi, úgy az alábbi oldalakat ajánljuk:

https://atlo.team/koronamonitor

http://pandemia.hu