Menü Bezárás

Támogatom a Főváros koronavírus-járvány elleni küzdelmét

Tisztelt Vezérigazgató Asszony/Úr!

A Fővárosi Önkormányzatnál folyamatosan azon dolgozunk, hogy megtegyünk minden olyan intézkedést, ami a koronavírus-járvány második hullámának megfékezéséhez, illetve káros következményeinek mérsékléséhez szükséges és lehetséges. Ehhez a legfontosabb, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű teszt álljon rendelkezésünkre, mivel jelenleg sajnos emberéleteket követel a tesztkapacitás hiánya.

Erre tekintettel a Fővárosi Önkormányzat úgy döntött, hogy egy rendkívül intenzív tesztkapacitás-bővítésbe kezd, amelynek keretében 100.000 darab antigén tesztet kíván beszerezni. Ezek a tesztek amellett, hogy megbízhatóak, nagyon gyorsak is, így segítségükkel időben ki tudjuk majd szűrni a fertőzötteket. Célunk, hogy minden különösen veszélyeztetett ágazatban biztosítsuk a tesztelés lehetőségét, így különösen az oktatási és szociális intézményekben, valamint a hajléktalanellátásban.

Jelenleg azt látjuk, hogy a pedagógusok és oktatást segítő más munkatársak különösen veszélyeztetettek a koronavírus szempontjából, mivel az iskolák a fertőzés tovább terjedésének legfontosabb gócpontjai lehetnek. Erre figyelemmel a beszerzendő tesztek közül 50.000 darabot a fővárosi kerületek között kívánunk lakosságarányosan szétosztani, hogy így biztosítsunk lehetőséget a fővárosi oktatási intézmények munkatársainak önkéntes alapú szűrésre.

A fenti cél megvalósításához, vagyis hogy elegendő tesztkapacitást tudjunk szerezni valamennyi budapesti pedagógus és más oktatást segítő munkatárs szűréséhez, anyagi segítségre van szükségünk, ezért adománygyűjtésbe kezdtünk. Segítsen Ön is, hogy együtt megfékezhessük a járványt! Köszönjük együttműködését!

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy a pénzbeli adomány nyújtásával Ön mint Adományozó (a továbbiakban: Adományozó) – ráutaló magatartással – megteszi az ajándékozási szerződés megkötésére irányuló jognyilatkozatát az alábbi feltételekkel:

Az adományokat a Főváros kizárólag a koronavírus-járvány elleni küzdelemre fogja fordítani, így különösen 

  • tesztek beszerzésére a pedagógusok, az oktatást segítő munkatársak és a különösen veszélyeztetett szociális és hajléktalanellátásban dolgozók és az ellátottak számára, valamint
  • segédeszközök és védőfelszerelések beszerzésére, és
  • a fővárosi és kerületi fenntartású egészségügyi- és a szociális ellátórendszer támogatására.

Kérjük, mielőtt adományoz, az adományozási szerződés szerződéses feltételeit olvassa el!

Köszönjük együttműködését!