Menü Bezárás

Támogatom a Főváros koronavírus-járvány elleni küzdelmét

Adományát kizárólag a koronavírus-járvány megelőzésével, kezelésével és következményeinek elhárításával kapcsolatos feladatokra, így különösen a budapesti egészségügyi- és a szociális ellátórendszer, valamint a fővárosi tulajdonú cégek dolgozói és szolgáltatásaik igénybe vevői biztonságának biztosítására, valamint ellátására fordítjuk.

Kedves budapestiek!

Mindannyian tudjuk, tapasztaljuk: a koronavírus-járvány második hulláma nagyon súlyos következményekkel jár szerte az országban, így Budapesten is. A Főváros vezetőiként mindent megteszünk, hogy lassítsuk a járvány terjedését, biztosítsuk a megfelelő ellátást és gondozást a szociális intézményeink ellátottjainak, minden erőnkkel igyekszünk fenntartani a fővárosi közszolgáltatásokat, gondoskodunk a munkavállalóinkról, és minden lehetséges módon felhívjuk a figyelmet arra: néhány egyszerű szabály fegyelmezett betartásával mindannyian sokat tehetünk azért, hogy minél kevesebben fertőződjenek meg. Együttműködve, egymást segítve kell átvészelnünk ezt az embert próbáló időszakot!

Szakértők hosszabb ideje arra hívják fel a figyelmet, hogy a járvány megfékezése szempontjából talán a legfontosabb, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű teszt álljon rendelkezésünkre, mivel jelenleg sajnos emberéleteket követel a tesztkapacitás hiánya. Bár a tesztkapacitások növelése kormányzati feladat lenne, az elmaradt intézkedések miatt a a Fővárosi Önkormányzat úgy döntött, hogy tesztkapacitásainak-bővítésbe kezd saját forrásból, amelynek keretében 100.000 darab antigén tesztet kíván beszerezni. Célunk, hogy minden különösen veszélyeztetett ágazatban biztosítsuk a tesztelés lehetőségét a kerületi önkormányzatok bevonásával, különösen az oktatási és szociális intézményekben, valamint a hajléktalanellátásban.

A segítségnyújtást, a gondoskodást kötelességünknek tekintjük, még abban a helyzetben is, amikor a főváros anyagi lehetőséget nagyon jelentős mértékben tépázta meg három dolog: a járvány, a gazdasági válság és a kormányzati elvonások. Ezért a vírus első hullámához most is lehetőséget biztosítunk arra, hogy bankkártyás fizetéssel vagy az alábbi bankszámlaszámra történő utalással pénzbeli adománnyal (a továbbiakban együtt: pénzbeli adomány) segítsenek. Minden segítség hozzájárul a közcélok teljesítéséhez, minden támogatástért hálásak vagyunk. Miként a járvány első hullámában, ezúttal is számítunk a gazdasági társaságok belátó támogatására.

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy a pénzbeli adomány nyújtásával Ön mint Adományozó (a továbbiakban: Adományozó) – ráutaló magatartással – megteszi az ajándékozási szerződés megkötésére irányuló jognyilatkozatát az alábbi feltételekkel:

Az adományokat a Főváros kizárólag a koronavírus-járvány elleni küzdelemre fogja fordítani, így különösen 

  • tesztek beszerzésére a pedagógusok, az oktatást segítő munkatársak és a különösen veszélyeztetett szociális és hajléktalanellátásban dolgozók és az ellátottak számára, valamint
  • segédeszközök és védőfelszerelések beszerzésére, és
  • a fővárosi és kerületi fenntartású egészségügyi- és a szociális ellátórendszer támogatására.

Kérjük, mielőtt adományoz, az adományozási szerződés szerződéses feltételeit olvassa el!

Köszönjük együttműködését!